tirsdag 31. januar 2017

Infografikk

Vi startet hele prosjektet med å lære mediehistorien. Videre fikk vi utdelt oppgaven og gruppene. Jeg kom på gruppe med Maria og Lina, og vi fikk tidsepoken «Dreiningen mot det visuelle». Oppgaven var å lege en infografiskfilm.

Vi satte oss inn i vår epoke, tok med det viktigste og det som var mest interessant og skrev det om til et manus. Vi hadde liten ide om hvordan vi skulle løse oppgaven, men vi ville ha våre stemmer in
ne i filmen. Rett før den første ide framføringen kom Maria på at vi kunne filme oss selv i koven, også legge animerte bilder, lydfiler og videoer på filmen. Vi fikk en god tilbake meling på ideen. Så deretter lagde vi Story Board.

Dagen vi startet å filme var jeg syk, så Maria og Lina startet med å filme hverandre. Kameraet de brukte til å filme hverandre var tom for strøm når vi skulle filme meg. Og det endte med at vi måtte bruke et annet kamera. Derfor er bildet og lyden på mine klipp litt andrelades, sammenlignet med Maria og Lina sine. Vi hadde lyst til og filme alt på nytt med samme kamera, men det fikk vi ikke tid til.

Da all filming var i boks, startet vi med redigeringa. Vi fant bilder på nett og redigerte de i Photoshop før vi la det inn i filmen. Alle tre satt rundt en PC og jobbet sammen. I og med at alle tre drev å samme PC, var det bra at alle fikk prøvd å redigere. Jeg og Lina så for det meste på Maria, men når vi skulle prøve gikk det fint det også. Vi lærte av å se på hverandre. Og klarte og utføre det samme. På grunn av bakgrunnsstøy, bestemte vi oss for å ha med bakgrunnsmusikk.

Denne oppgaven har hjulpet meg til å se at du kan redigere film på en mer kreativ måte. Du kan legge på bilder, musikk, filmer og lydfiler i filmen. Du kan få ting til å flytte på seg, snurre og mye mer.


Husk: Det er alltid lurt med god tid!!  

torsdag 12. januar 2017

PopArt

Oppgave nr.1 var å finne inspirasjon. Jeg startet med å bla igjennom Pinterest etter å ha sett på en framvisning av Hege og Ragnhild. Da fikk jeg se at ting lignet tegneserier og det var brukt mye bilder av kjendiser. Det var for eksempel Madonna, Michael Jackson og Bob Marley. Jeg kom også over et blide av en tunge med en love heart på. Da poppet Miley Cyrus opp i hodet mitt.




Etter å ha funnet kostyme og tatt bilde i studio, var jeg klar til å begynne med å redigere. Når jeg valgte farger satt jeg alltid med tanken om at fargene skulle være rene, klare og popart style i hodet. De måtte også passe sammen. I og med at jeg ikke hadde blondt hår sånn som Miley, tenkte jeg at munnen min måtte være veldig henne. Derfor ble leppene røde og tunga rosa. Både øyenbryna og håret valgte jeg å ha i samme farge, det for å skape en helhet.

Når det kom til teksten som skulle være på bildet, søkte jeg på «miley cyrus tongue quotes» i Google. Der fant jeg bilde under.




Mitt endelige resultat ble slik!










































Bilde ble tatt av Maria

onsdag 11. januar 2017

Den ukjente



A møter B

Vi startet med å få utdelt gruppene. Vi satte oss sammen og Stine kom opp med ideen. Både Maria og Sara var syk denne dagen, så det var bare Stine, Emilie og jeg. Videre snakket vi tre sammen, alle kom med forslag og til slutt hadde vi alle hele historien i hodet. Vi bestemte oss for navn på karakterene og hvem som skulle spille hvem. Emilie og jeg lagde kik brukere, fordi det var her samtalen mellom karakterene Maja og Julian skulle være.

Neste time var hele gruppa samlet. Jeg forklarte hele historien til Maria og Sara, og de var fornøyde med ideen. Maria tegnet, samtidig som jeg forklarte historien inn i et storybord. Når vi var fornøyde med storybordet, presenterte Maria og jeg historien til Øystein og Jan Roger. De godkjente historien og vi begynte deretter med å filme.

Maria filma og Stine arbeidet med lyd. Mens Emilie, Sara og jeg var skuespillere. Emilie ble syk og derfor måtte Stine steppe inn for Emilie i noen klipp.
Når filmingen var ferdig satte vi oss ned og begynte å redigere hver for oss. Det var noen klipp vi måtte ta på nytt igjen, og da gikk Maria og skuespillerne som skulle være med i klippet ut og filmet det.

Jeg har lært at det å lage film krever mye tid, planlegging, samarbeidsvilje og nøye arbeid. Det er viktig å ha hele historien, vinklingen og klipperytmen klar før vi begynner å filme. Alt dette kommer jeg til å ta med meg videre. Jeg skal være positiv og at filmen seriøst.



















#bilder



I starten av førstetermin fikk vi flere fotoppgaver. Vi lagde en instagrambruker, der vi skulle legge ut bildene vi hadde tatt. Alle bildene skulle tagges med ukens tema. Vi fikk tagger som; typografi, portrett og colours. Her er bildene med disse taggene. For å se resten av taggene, gå inn på instagramkontoen min: ronjamarie_langbraten_mk