søndag 5. mars 2017

"Fifty Shades Darker" - ingen flere regler

Fifty Shades Darker er den andre filmen i triologien Fifty Shades. Den amerikanske filmregissøren og manusforfatteren James Foley har gjort en god jobb med filmen. Hovedpersonene Dakota Johnson som Anastasia Steele og Jamie Dornan som Christian Gray, kunne ikke bli en bedre fulltreffer. Samspillet de i mellom er spennende, erotisk, romantisk og manipulerende.

Etter å ha skilt lag, i slutten av «Fifty Shades of Gray», finner Anastasia Steele og Christian Gray fort tilbake til hverandre. Anastasia vet at hun ikke kan gå tilbake til hvordan ting var før, og derfor går de inn for en ny avtale. Avtalen sier, ingen flere regler, ingen flere straffer og ingen flere hemmeligheter. Christians historie får større plass i filmen og gir oss en bedre forståelse for hvorfor han har blitt den han er. Anastasia viser en tøffere side av seg selv, og det er frydefullt å se.   

Replikkene blir utfør på en erotisk måte og setter i gang fantasien både under og etter filmen. Kjemien mellom hovedpersonene er veldig bra, og karakterene vokser sammen gjennom hele filmen. Filmmusikken er fengene, og sangtekstene passer til handlingen i filmen. Mange av låtene er på hitlistene – og det sier også sitt.

Alt i alt er Fifty Shades Darker en film som er proppet med romanse, spenning og ikke minst sex. Øynene mine var klistret til lerretet gjennom hele filmen og jeg kjedet med ikke et sekund. Filmen appellerer til jenters drøm om å finne en rik og komplisert mann som de klarer å forandre til den de ønsker.

Dette er nok en typisk «jente-film», men noen gutter vil nok også synes at filmen faller i smak dersom de gir filmen en sjanse.


TERNINGKAST: 6

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar